Ondernemen ABC

En nog een WordPress site

De voordelen van afval scheiden

2 min read

Steeds meer Nederlanders zijn zich bewust van de erger wordende milieuproblemen en klimaatverandering. Ze dragen graag hun steentje bij om dit probleem te verminderen. Afval scheiden is een van de maatregelen die steeds populairder wordt. Maar hoe begin je gemakkelijk met afval scheiden en wat zijn precies de voordelen? In dit artikel bespreken we de voordelen van afval scheiden en hoe je het gemakkelijk in je leven implementeert.

Hoe werkt afval scheiden

Door afval te scheiden zorg je ervoor dat verschillende soorten afval niet op een grote hoop in de vuilnisbak belanden. Door afval te scheiden zorg je ervoor dat het op een betere manier verwerkt kan worden. Je scheidt bijvoorbeeld afval dat gerecycled kan worden. De materialen waarvan het afval gemaakt is, vaak plastic, wordt gebruikt voor het maken van nieuwe producten. Plastic afval wordt zo hergebruikt voor nieuwe verpakkingen of bijvoorbeeld kratten. Van oud papier kan weer nieuw papier gemaakt worden en natuurlijk afval is logischerwijs natuurlijk afbreekbaar. Je kunt ook oude meubelen naar de kringloopwinkel brengen en kleding in een container voor het leger des heils stoppen.

Voordelen afval scheiden

Er zijn veel voordelen aan afval scheiden. Het zorgt voor minder verbranding van restafval, minder CO2 uitstoot en dus een positieve invloed op het broeikaseffect. Daarnaast is er ook een besparing op grondstoffen en een besparing van geld. Dit is niet alleen een besparing van geld op macroniveau, maar ook voor je eigen portemonnee. Je betaalt namelijk voor de grijze bakken langs de weg en voor het inwerpen van afval in een ondergrondse container. Afval dat je verder scheidt, zoals plastic, papier, gft, glas en textiel, is gratis.

Hoe begin ik met mijn afval scheiden?

De volgende vraag die je misschien hebt, is hoe je afval scheiden gemakkelijk in je leven implementeert. Een gemakkelijk begin is door een duo afvalbak te kopen. Koop dus een afvalemmer die uit meerdere compartimenten bestaat. Deze dubbele afvalemmers zorgen ervoor dat je snel en makkelijk je afval kunt scheiden. Een andere tip is om minder afval te maken. Gebruik bijvoorbeeld een lunch box in plaats van plastic zakjes. Probeer ook bij het boodschappen doen minder artikelen met plastic verpakkingen te kopen.

Bedrijfsafval

Heb je een eigen bedrijf, een winkel of bijvoorbeeld een restaurant? Ook in bedrijfssituaties is het belangrijk om afval te scheiden. Omdat afvalscheiding tijd en geld kost voor bedrijven en een bedrijf runnen al druk genoeg is kun je het beste een bedrijfsafval container huren waar de afvalscheiding en verwerking voor je gedaan wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *