Ondernemen ABC

En nog een WordPress site

De zakelijke rekening

2 min read

Er zijn ontzettend veel factoren in het spel als het gaat om het runnen van een bedrijf. Van een startup, tot een zzp-bedrijf, tot een gigantische coöperatie, het blijft een uitdaging en een ervaring. Een van die velen facetten van het bedrijfsleven is de zakelijke rekening. De zakelijke rekening bestaat voor alle soorten bedrijven, maar is vooral een aanrader voor zzp’ers. Dus, wat is een zakelijke rekening precies, en hoe moet u nu de ene zakelijke rekening vergelijken met de ander?

De rekening

Zoals de term wellicht al aangeeft is een zakelijke rekening een soort rekening. Dit houdt, simpelweg, in dat het, net zoals een reguliere bankrekening, wordt afgesloten bij een bank. Een rekening die wordt afgesloten bij een bank, zakelijk of regulier, is een overeenkomst die wordt gesloten tussen bank en klant. De bank belooft het geld van de klant te waarborgen, en hier jaarlijks een paar procent rente bovenop te storten, en de klant bewaart hun geld dus bij deze bank. Voor een zakelijke rekening werkt het net zo; u sluit een rekening af bij een bank en bewaart hier dus uw geld. Er zit echter een enorm voordeel aan het afsluiten van een zakelijke rekening: het geeft u, als zzp’ers, een stuk meer overzicht. Al uw bedrijfsgeld is op een plek, u heeft (meestal) een aparte bankpas voor uw bedrijfszaken en alle financiële zaken zijn netjes van elkaar gescheiden, privé en zakelijk.

De bank

En dan nu de andere hamvraag: hoe moet u de verschillende banken die zakelijke rekeningen aanbieden met elkaar vergelijken? Natuurlijk is het een logische stap om een zakelijke rekening af te sluiten bij de bank waar u al een reguliere rekening heeft, en als dit de stap is die u wilt zetten dan is dat volledig te begrijpen. Maar wellicht wilt u uw privé -en werkleven nog meer van elkaar scheiden, en moet u dus opnieuw op zoek naar een bank die niet alleen uw geld, maar ook uw interesses waarborgt. Er zijn verschillende online hulpmiddelen die helpen met het vergelijken van de verschillende mogelijke zakelijke rekeningen die er zijn. Elke bank heeft zo haar voor en nadelen en het is belangrijk om deze goed voor ogen te hebben voordat er een beslissing gemaakt wordt.

Het afsluiten van een zakelijke rekening is dus vooral goed voor het overzicht op uw bedrijf. Al uw zaken zijn netjes van elkaar gescheiden, uw bedrijfsgeld is op een plek en uw weet precies wat waar is. Denk bij het vergelijken van mogelijke banken goed na over wat u wilt bij een bank, en veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *