Ondernemen ABC

En nog een WordPress site

Een website indexeren voor Google

2 min read
website indexeren google

Om bezoekers op je website te kunnen krijgen, is het natuurlijk van belang dat Google je website indexeert. Maar hoe kun je je website indexeren voor Google? Wat zijn de voordelen van het laten website indexeren Google? Dat ontdek je allemaal op deze pagina. Ook ga ik je vertellen over een aantal slimme trucjes waarmee je nog sneller kan worden geïndexeerd in Google.

Hoe zorg je dat je website wordt geïndexeerd in Google?

Het is begrijpelijk dat je met je website wilt worden opgenomen in de organische zoekresultaten van Google. Dit kan namelijk grote aantallen, gratis bezoekers opleveren op je website.

Het is vrij eenvoudig om je website te laten indexeren voor Google. Om te beginnen moet je waardevolle content gaan plaatsen op je website. Optimaliseer deze content ook voor Google, zodat Google weet waar bepaalde artikelen op je website over gaan. Zorg bijvoorbeeld dat je de zoekterm waar je op wilt worden gevonden, opneemt in de titel, H2, H3, afbeeldingen, video, alt-teksten, SEO Titel, meta omschrijving en permalink.

website indexeren google

Pagina’s, blogs en je website handmatig laten indexeren

Als je wilt, kun je jouw website nog sneller laten indexeren in Google. Je kunt namelijk de URL’s doorgeven aan Google, waarna deze automatisch in de zoekresultaten komen te staan. Dit is een uitstekende manier om snel te scoren met je website. Regelmatig plaats ik een artikel waarna deze al na een uurtje bovenaan staat in Google.

Om je pagina’s, blogs en website handmatig te laten indexeren kun je jezelf aanmelden bij Google Search Console. Dit platform kun je makkelijk installeren voor je website, door bijvoorbeeld je Google Analytics account te koppelen.

In Search Console zie je bovenaan een zoekbalk staan waarin staat “Een URL in https://jouwwebsite.nl inspecteren”. Hier vul je jouw eigen domeinnaam of een specifieke pagina in die je wilt laten indexeren. Vervolgens komt er informatie tevoorschijn over de betreffende pagina. Je ziet hier ook bij staan of de URL wel of niet is geïndexeerd door Google. Als dit nog niet het geval is, klik dan simpelweg op ‘indexering aanvragen’. Na 30 seconden tot een minuut is de aanvraag voor indexering door Google verwerkt. Het is nu afwachten totdat Google je website indexeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *