Ondernemen ABC

En nog een WordPress site

Freelance factoring moet elke ondernemer kennen!

2 min read
Freelance factoring

Freelance factoring Sinds ik gebruik maak van freelance factoring is er zoveel minder waarover ik mij zorgen moet maken. Een jaar of 2 geleden ben ik mijn eigen onderneming begonnen en dat loopt heel erg goed. Ik kreeg steeds meer klanten en heb er daarvoor op een gegeven moment voor gekozen om uit te gaan breiden. In die periode heb ik veel verschillende medewerkers aangenomen. Niet alleen is dat heel erg fijn, maar je krijgt er ook veel meer verantwoordelijkheid bij. Een groot gedeelte van het papierwerk heb ik toen uitbesteed aan een boekhouder. Toch merkte ik dat ik nog regelmatig lang bezig was met het incasseren van rekeningen.

Mijn ervaring met freelance factoring

Freelance factoring

Ik had het een keer over deze problemen met een vriend en toen vertelde hij mij over freelance factoring. Zijn vorige werkgever gebruikte dit en die was daar heel erg over te spreken. Ik moet toegeven dat ik tot dit gesprek nog nooit van deze term gehoord had. Dat is ook de reden dat ik diezelfde middag nog ben gaan zoeken naar meer informatie hierover. Ik kwam toen terecht op de website van Finqle. Dit is een bedrijf wat hierin is gespecialiseerd en vrijwel al mijn vragen werden toen ook beantwoord. Het fijne was dat ik ook een korte vragenlijst kon invullen om erachter te komen of mijn onderneming hiervoor in aanraking zou komen. Dit bleek het geval te zijn en toen ben ik met hen in zee gegaan.

Een flinke besparing

Nu ik gebruik maak van freelance factoring bespaar ik niet alleen veel tijd, maar uiteindelijk ook geld. Doordat ik nu meer uren declarabel ben, kan ik ook meer rekeningen naar klanten versturen. Daarnaast hoef ik mij ook geen zorgen meer te maken over het betalen van het pand waar ik in zit of de lonen van mijn medewerkers.