Ondernemen ABC

En nog een WordPress site

Hulp op oudere leeftijd

2 min read

We worden allemaal een dagje ouder. De één hoeft op dit moment nog lang niet aan rimpels te denken, de ander ziet ze al jaren in de spiegel. Geen probleem natuurlijk, ons lichaam moet het immers ons hele leven met ons doen en over de jaren heen vertoont het dan ook wat ‘gebruikssporen’. Zo is er een gezegde dat ons verteld dat we als mens als het ware als leeg canvas geboren worden en dat dingen als littekens, rimpels, blauwe plekken en tatoeages, ons leven tekenen via de uiting op het lichaam. Sommige van die uitingen zijn simpelweg een teken van slijtage. En dat kan vervelend zijn. Zo kan het zijn dat je op je oude dag wat meer hulp nodig hebt. In deze blog vertel ik je waar je hulp bij kan vragen en of bieden.

Op de gewone dag

Als je wat ouder bent, kan de gewone dag soms als een opgave voelen. Het is dan ook zeker niet gek om hulp te vragen bij huishoudelijke taken, zeker wanneer je nog zelfstandig woont. Deze hulp kan je vragen in de vorm van een huishoudster maar er zijn ook vrijwilligers die door middel van schoonmaak of het koken van maaltijden ouderen willen helpen. Online of in de buurt kan je vaak informatie hierover winnen.

Hulp bij lichamelijke slijtage

Zoals ik net al noemde, komt lichamelijke slijtage meer onder ouderen voor. Gelukkig zijn daar ook hulpmiddelen voor. Een veelvoorkomend probleem is het gehoor. Bij OogvoorOren.nl hebben ze een breed assortiment aan hulpmiddelen voor allerlei kwalen. Er kan een audicien aan huis komen om je te onderzoeken en de mogelijkheden met je door te spreken. Je hoeft er dus niet eens voor de deur uit. Daarnaast is het raadzaam om altijd een arts te spreken als u lichamelijke klachten heeft. Deze kan u dan ook advies geven of helpen met een behandeling zodat u zo goed mogelijk weer van u dag kan genieten.

Sociale contacten

Als de lichamelijke functies minder worden kan dit ook effect hebben op de sociale samenkomsten. Zo kan het zijn dat je minder mobiel hebt of minder mensen ziet om mee om te gaan. Ook daar zijn veel organisaties voor opgezet. Zo kan een kaartenclubje eens in de week al een perfecte uitkomst bieden maar ook een wandeling met een vrijwilliger of een spelletje zijn goede oplossingen. Vrijwilligers, vrienden of familieleden kunnen ook bijdragen aan de mobiliteit wanneer zij bijvoorbeeld een auto hebben om je weg te brengen voor een lunch of een kopje koffie.

More Stories