Hulp webshop: hoe moet je beginnen?

hulp webshop

Tegenwoordig springen de webshops als paddenstoelen uit de grond. Natuurlijk hartstikke logisch, want het is een hele makkelijke manier om je producten of diensten online te verkopen, tegen relatief lage kosten. Een winkel opbouwen kost namelijk een stuk meer geld (en tijd) dan een webshop starten. Maar hoe begin je daarmee? In dit artikel geven we je een aantal tips en hulp voor jouw webshop.

De tips om mee te beginnen

Er zijn geen vaste stappen die je moet nemen voor het beginnen met een webshop, maar het is wel handig om ze allemaal af te lopen. Het is dan ook niet erg om het in een andere volgorde te doen, maar vink ze wel allemaal af:

  1. Kies een leuke en opvallende naam voor je bedrijf. Je bedrijfsnaam is ontzettend belangrijk en het kan ervoor zorgen dat klanten jouw naam onthouden ten opzichte van de concurrentie.
  2. Kies je product of dienst en doelgroep. Deze stap is één van de belangrijkste voordat je gaat beginnen. Weet wat je wil verkopen en aan wie. Zo kan je je webshop goed inrichten op je doelgroep.
  3. Schrijf je in bij de KvK. Een leuk, euforisch moment voor jou als ondernemer waarbij iedereen graag een foto neemt als bewijs. Lijkt me geen verrassing, maar doe dit wel voordat je begint.
  4. Kies de geschikte software voor jouw webshop. Neem hier ook wel even de tijd voor, want je hebt veel keuze. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor Shopify, Wix of Jimdo.
  5. Richt je webshop in. Hier begint het leuke werk, zorg er hierbij dat je webshop er professioneel en overzichtelijk uitziet, zodat klanten gelijk zien waar ze jouw producten kunnen kopen.
  6. Voeg je producten toe. Als laatste stap voeg je al jouw producten of diensten toe aan je webshop.

Extra hulp voor je webshop nodig?

Heb je deze stappen al toegepast en wil je je webshop naar een nog hoger niveau trekken? Dan kan je bijvoorbeeld experts inschakelen die je graag helpen met jouw webshop. Mrs Ecommerce kan je hierbij goed helpen, ze biedt namelijk onder andere coaching aan en zorgt ervoor dat je webshop hoger rankt in Google.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*