Ondernemen ABC

En nog een WordPress site

Je muziekplaten goed beschermen met beschermhoezen

2 min read

Tegenwoordig raken LP's weer helemaal in. Een plaatje op je vinylspeler leggen en omdraaien blijft klassiek en is voor de pure muziekliefhebber. Daarnaast heb je een grote hoes, zodat het album artwork heel mooi en groot wordt weergegeven. Je wilt natuurlijk wel dat de platen goed beschermd worden, want ze zijn nogal gevoelig voor krassen en stof. Een krasje op een plaat kan er al snel voor zorgen dat de plaat niet meer optimaal draait. Zorg daarom voor goede beschermhoezen voor zowel de buitenkant van de cover als binnenkant van de plaat.

Bescherm je albums goed met LP hoezen

LP hoezen noemt men in de vinyl wereld ook wel Black Sleeves. Deze hoezen voorkomen dat albums beschadigt raken. De beschermhoezen zijn doorzichtig en gemaakt van Polypropyleen folie. Daardoor kan je altijd goed zien in welke staat het album is en om wat voor album het gaat. Tevens kan je kiezen voor LP hoezen die hersluitbaar zijn. Ze zullen iets duurder zijn, maar daarentegen wel ontzettend handig. Je kan heel makkelijk het album eruit halen en net zo makkelijk weer terug doen. Alles om jouw LP's zo goed mogelijk te houden. 

De verschillende afmetingen en diktes van LP hoezen

Niet iedere LP is hetzelfde. Je krijgt meestal te maken met volledige platen die meestal 12 of 10 inch zijn. Heb je een single LP dan is dat een kleiner formaat. Je moet dan uitgaan van 7 inch. Op internet vind je genoeg webshops die beschermhoezen voor deze maten aanbieden. En je vindt verschillende diktes bij beschermhoezen. De dikte is belangrijk om je albumhoes nog beter te beschermen. Als je het over diktes hebt heb je het over microns. Een micron is 0,02 millimeter. Bij LP hoezen krijg je te maken met 50, 75 of zelfs 100 microns. Alles om jouw albumhoezen netjes te beschermen.

Je LP's meenemen in zakken

Als je besluit om LP's aan te schaffen in een winkel of op een platenbeurs dan is het handig om verpakkingszakjes of stazakken mee te nemen. Zo bied je de LP's extra bescherming en blijft de album in betere staat. Vooral zijn dit soort zakken erg belangrijk als je meerdere LP's tegelijk koopt. Om ze met de hand mee te nemen of in een plastic zak kan er beschadiging zich voordoen. En dat is absoluut wat je niet wilt. Je wilt optimaal van je plaat genieten, zonder krasjes aan de plaat zelf, maar ook zonder scheurtjes aan de albumhoes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *