Ondernemen ABC

En nog een WordPress site

Lekkage, dat wil je niet!

2 min read

Ik denk dat niemand zit te wachten op lekkage in zijn of haar huis. Maar lekkage in je eigen zaak, zoals bijvoorbeeld een winkel of restaurant, is al helemaal verschrikkelijk! Je hebt hierdoor meestal schade aan het interieur, je moet je winkel of restaurant tijdelijk sluiten en je moet ook nog eens iemand inhuren om de lekkage te laten oplossen. Als ondernemer wil je dus absoluut geen lekkage. Maar gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen om lekkage te voorkomen. Dit is natuurlijk geen ‘waterdichte’ garantie (haha), maar als je mijn tips volgt kan ik je in ieder geval beloven dat de kans op lekkage flink verkleind wordt! 

EPDM dakbedekking 

Het voorkomen van lekkage begint met een goede basis. En als het om lekkage gaat dan staat een goede basis natuurlijk gelijk aan een goede dakbedekking. Een van de dakbedekkingen die ik jullie zou kunnen aanraden is epdm dakbedekking. Dit materiaal is vooral geschikt voor een plat dak of een dak dat een klein beetje hellend is, niet voor een puntdak dus. Maar omdat platte daken zo gevoelig zijn voor lekkage is het juist bij deze daken belangrijk dat je goede bedekking uitkiest. Naast dat de epdm dakbedekking dus goed is om lekkage te voorkomen, is het ook nog makkelijk te installeren, slijt het niet snel en kan het gerecycled worden! 

Maak je dakgoten schoon

Wat ook belangrijk is om lekkage te voorkomen, is om je dakgoten regelmatig schoon te maken. Door wind, storm en regen kan het namelijk zijn dat er viezigheid in je dakgoot blijft liggen zoals bijvoorbeeld takjes, bladeren en zand. Als er na een tijd te veel viezigheid in je dakgoten blijft liggen, dan kan het water niet meer goed wegstromen. Ook kunnen de dakgoten verzwaren met lekkage tot gevolg. Hou je dakgoten dus goed in de gaten en doe af en toe even een uitgebreide inspectie. Ook scheurtjes kunnen ontstaan in je dakgoot dus probeer daar gelijk ook even op te letten! 

Wees voorzichtig met chemische spulletjes

Tot slot moet je voorzichtig zijn met chemische spulletjes die bijvoorbeeld je gootsteen of wasbak ontstoppen. De meeste ontstoppers van tegenwoordig zijn wel goed, maar het is wel belangrijk dat je een beetje research doet. Er zijn namelijk ook ontstoppers die zo chemisch zijn dat ze je leidingen aantasten. Zeker als je riolering al bepaalde zwakke plekjes heeft, en dit weet je vaak niet van tevoren! Je kan in plaats van chemische middeltjes ook dingen gebruiken zoals soda of soda in combinatie met andere goedjes. Op internet staat een hoop informatie hierover!