Ondernemen ABC

En nog een WordPress site

Mooie eigen prints maken

2 min read

Ben jij creatief aangelegd en maak jij graag online of op papier met de hand mooie tekeningen en ben je graag bezig? Dan is het wel fijn wanneer je ook materiaal hebt dat goed werkt en waar jij fijn mee kan werken.

 

Digitaal prints maken

Wanneer je digitaal prints maakt. Dan wil je natuurlijk wel met de juiste programma's werken en op het juiste apparaat. Nu heb je het gehele adobe pakket en nog meer programma's die jou helpen met grafisch werken. En dat is natuurlijk ideaal. Het voordeel is dat er online gigantisch veel cursussen te vinden zijn om hier mee bezig te zijn, maar je kan ook zelf het een en ander uitvogelen zodat je uiteindelijk zelf door hebt hoe je iets moet maken en dan kan je zo verschillende prints maken. En dat is wat je uiteindelijk wilt natuurlijk. Dit kan je dan doen op een computer, laptop of eventueel zelfs op een ipad. Het maakt niet uit. Zolang jij maar een apparaat hebt waar jij de programma's op kan installeren om er mee te werken. Daarnaast is het natuurlijk ook wel fijn wanneer je een printer in de buurt hebt waar je de prints ook mee kan printen wanneer je ze niet alleen digitaal wilt hebben. Dan is het wel handig om een goede printer van bijvoorbeeld HP te hebben en zo ook een voorraad HP cartridge zodat jij ook altijd kan printen wanneer dat nodig is.

 

Prints maken met de hand

Lekker ouderwets tekenen en schilderen om het daarna helemaal in te lijsten. Natuurlijk super leuk en wanneer je goed bent in tekenen en in schilderen. Dan is dit ook nog eens een hele fijne creatieve uitlaatklep waar jij jouw gedachtens in kan kwijt raken en even helemaal tot rust kan komen. Zo kan jij er flink tegen aan. Maar het enige waar je dan rekening mee moet houden is dat je wel fijn materiaal hebt wanneer je gaat schilderen of tekenen. Denk bijvoorbeeld aan de juiste kleuren verf en potloden waar jij mee kan gaan tekenen en mooie vormen op papier of eventueel een doek kan zetten. Hiervoor moet je natuurlijk wel fijn materiaal hebben. Zo is het soms ook wel eens de vraag wat voor jou fijn werkt, en soms moet je daar even achter komen. en dat is helemaal niet erg. Maar dat is een proces dat je moet doormaken wanneer je creatief aan de slag wilt gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *