MRW personenlier

Voor het redden van personen uit hachelijke situaties is een MRW personenlier een nuttig en handig hulpmiddel. De MRW lier wordt bevestigd op een punt waar geen gevaar is en kan vervolgens worden neergelaten op een plek waar mensen in nood zijn. Met behulp van de lier kunnen zij met behulp van spierkracht worden opgetakeld. Het is ook mogelijk om hen voorzichtig naar een lager gelegen punt af te laten dalen. Om te voorkomen dat het afdalen te snel gaat is de MRW personenlift uitgerust met een geïntegreerde valrem. Eén van de grootste voordelen van een MRW lier is dat de hulpverlener zich zelf niet in de gevaarlijke omgeving hoeft te begeven.

Zwaar uitgeruste MRW personenlier

De MRW personenlier is leverbaar in twee varianten: met een kabellengte van 15 meter en met een kabellengte van 33 meter. Het gewicht is 11,5 kilo (15 meter) of 19,5 kilo (33 meter). Voor de lift zijn hoogwaardige materialen gebruikt, die niet kunnen roesten. Daarmee wordt voorkomen dat de lift, zelfs als hij een tijdlang niet is gebruikt, vast gaat zitten. Bij het ontwerp is veel aandacht besteed aan het op een gecontroleerde manier laten afdalen of ophijsen van mensen. De MRW personenlift heeft een capaciteit van 150 kilo.

Hijsen met spierkracht

De MRW personenlift is zo ontworpen dat het met relatief weinig spierkracht mogelijk is om personen naar boven te hijsen. Er is bewust niet gekozen voor een oplossing waarbij de lift energie van buitenaf nodig heeft. In een noodsituatie wordt immer vaak zo snel mogelijk de elektriciteit afgekoppeld. Door te werken met spierkracht is de lift in elke situatie op elk moment te gebruiken. De hijsinrichting reageert heel snel: zodra er wordt gestopt met draaien aan de hendel blijft de lift meteen staan. Deze personenlift wordt vaak gebruikt in combinatie met valstopapparaten.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*