Ondernemen ABC

En nog een WordPress site

Narrowcasting: niet meer weg te denken uit wachtkamers in medische instellingen

2 min read
Narrowcasting

Wanneer je een teamleider of een andere hoogwaardigheidsbekleder bent bij een medische instelling zoals een ziekenhuis, een tandartsenpraktijk of een huisartsenpraktijk, dan heb je soms een grote verantwoordelijkheid als het gaat om het begeleiden van de patiënten en bezoekers. Je hebt er in die hoedanigheid veel baat bij om aan narrowcasting te doen. Narrowcasting kun je zien als een manier van communiceren via beeldschermen. De informatie die je deelt is hierbij voor een kleine, specifieke groep bestemd, in jouw geval de patiënten en gasten die je instelling bezoeken. Lees hieronder welke cruciale informatie je op deze beeldschermen kwijt zou kunnen.

Narrowcasting

Bewegwijzering

Vooral in grote ziekenhuizen is het voor bezoekers niet altijd makkelijk om gelijk de weg te vinden. Althans, dit geldt wanneer je de bewegwijzering niet goed op orde hebt. Toon je de te volgen routes echter duidelijk op beeldschermen, dan voorkomt dat op voorhand al een hoop verwarring.

Tijden en wachttijden

In de wachtkamer is het vervolgens ook zinvol om een of enkele schermen te plaatsen. Hierop moeten mensen bijvoorbeeld kunnen zien hoe laat het is. Ook informatie over wachttijden is buitengewoon nuttig, net als meldingen wanneer wie aan de beurt is.

Belangrijke informatie over de instelling

Soms is er belangrijke informatie over je medische instelling die je graag zou willen delen met je patiënten en gasten. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de huisregels. Het is slim om dit soort informatie te delen op beeldschermen in wachtkamers, zodat mensen die toch moeten wachten dit gelijk even kunnen lezen.

Algemeen nieuws

In medische instellingen kan er door omstandigheden soms een wat bedrukte sfeer hangen. Door wat algemene nieuwsfeiten op het beeldscherm in de wachtkamer te tonen kun zorgen voor wat welkome afleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *