Ondernemen ABC

En nog een WordPress site

Sparen met hoge rente: kan dat nog?

2 min read
sparen met hoge rente

Je hoort mensen het steeds vaker zeggen: ik snap niet waarom ik nog spaar, ik krijg toch amper rente. Sterker nog, er zijn zelfs banken waar het geld kost om je spaargeld weg te zetten. Je krijgt er dus helemaal niets meer voor. Sparen met hoge rente kan echter nog steeds. Je moet alleen goed weten waar je moet zoeken en je vooral verdiepen in alternatieve spaarvormen. Simpelweg je geld op een vrij opneembare spaarrekening zetten is niet meer voldoende maar dat hoeft ook niet.

sparen met hoge rente

Waarom sparen?

Sommige mensen zweren nog altijd bij het bewaren van spaargeld in huis. Op de bank zetten heeft volgens hen toch geen zin en je kunt je geld maar beter dichtbij houden. Het is dan echter wel heel belangrijk dat je het geld goed beschermt. Wanneer er brand uitbreekt ben je immers alles kwijt als het niet goed is opgeborgen in een brandwerende kluis. Op de bank zetten of investeren is dan ook altijd een veiligere optie. Bovendien ben je niet onderhevig aan inflatie. 

sparen met hoge rente

Hoe dan wel sparen?

Hoe langer je geld vastzet, hoe meer je ervoor kunt krijgen. Dat wil dus zeggen dat wanneer je geld spaart voor je kinderen, het meer zal opleveren als je dit geld vastzet tot ze achttien jaar of ouders zijn. Vastzetten van geld is een goede manier om het rentepercentage te zien verhogen. Daarnaast ontvang je natuurlijk meer rente hoe hoger het bedrag is. Verdeel je geld dus niet over teveel plekken want dan levert het minder op. Het is wel slim om het weer niet allemaal op een plek te zetten want als er dan iets gebeurt zoals de financiële crisis in 2009 dan ben je misschien een deel kwijt.