Ondernemen ABC

En nog een WordPress site

Tips bij het huren van een hoogwerker

2 min read

Een hoogwerker… Je zal het maar nodig hebben! Waar haal je zo’n ding vandaan? Wat betaal je er ongeveer voor? Waar moet je opletten als je eentje gaat huren of zelfs kopen? Wees maar gerust, ik had ook geen idee tot ik er recent eentje nodig had. Toen moest ik me er wel in gaan verdiepen. En ik ben heel wat wijzer geworden. Daarom kan ik met veel zelfverzekerdheid zeggen dat ik jullie wel wat tips kan geven over het kopen/huren van een hoogwerker. Lees nu deze blog en dan ben jij straks ook helemaal voorbereid als je een hoogwerker gaat aanschaffen. 

Een gebruikte hoogwerker kopen 

Mijn eerste tip is dat je prima een gebruikte hoogwerker kunt aanschaffen in plaats van een hele nieuwe. Een hoogwerker doet namelijk gewoon wat hij moet doen en een gebruikte hoogwerker doet hetzelfde werk als een nieuwe. Als hij nog in goede staat is, en dit kan je voor de zekerheid even laten checken, scheelt het veel geld om een tweedehands/gebruikte aan te schaffen. En dat is natuurlijk erg fijn! Dit geld kan je dan weer uitgeven aan andere dingen die je nog wil veranderen, verbouwen of kopen voor je huis of bedrijf.  

Soorten hoogwerkers 

Mijn tweede tip is dat je even goed moet kijken wat voor soort hoogwerker je nodig hebt. Er zijn vele vormen die voor verschillende hoogtes handig zijn, voor ander soort werk of voor een ander gewicht. Je hebt vijf verschillende soorten, namelijk een mobiele autohoogwerker, een schaarhoogwerker, een telescoop hoogwerker, een knikarm hoogwerker en een spin hoogwerker. Als je iets meer wilt weten over de soorten hoogwerkers kan je dit simpelweg even googlen en kijken welke het beste bij jou en je klus past. Daarnaast is het ook belangrijk dat je kijkt welke hoogwerker je moet aanschaffen voor de ondergrond waarop je klus plaatsvindt. Als het binnen is of een platte ondergrond dan kan je gewoon eentje op wielen aanschaffen. Maar voor een ruwe of oneffen ondergrond kan je voor de stabiliteit en veiligheid beter eentje kopen met rupsen onder de hoogwerker! 

TrucksNL

Tot slot: Waar kan je nou een goede hoogwerker kopen? Op het online handelsplatform TrucksNL kan je voertuigen, waaronder dus hoogwerkers, kopen. Dit zijn ook vaak gebruikte en er staat veel informatie zodat je de beste keuze kunt maken. Bijvoorbeeld welk model het is, uit welk jaar hij komt, voor welk gewicht hij geschikt is, enzovoort. Een hele handige website dus, en ik zou hem zeker aanraden. Tot nu toe heb ik nog nooit een vervelende ervaring met dit internationale handelsplatform gehad en ben ik erg tevreden!