Ondernemen ABC

En nog een WordPress site

Tips voor het beginnen van je eigen onderneming

2 min read

Terwijl de meeste mensen hun hele leven in loondienst blijven werken, zijn er ook creatieve zielen die niet bang zijn om wat risico te nemen. Deze mensen willen hun brood verdienen met hun eigen briljante onderneming. Maar er kan dus ook behoorlijk wat risico verbonden zitten aan het beginnen van een eigen zaak. Om te voorkomen dat je onderneming binnen de kortste keren flopt, zijn hier wat tips!

Maak een ondernemingsplan

Voor je überhaupt besluit een onderneming te starten, is het verstandig een ondernemingsplan te maken. Hiermee heb je een overzicht van al je plannen. Dit complete overzicht vergroot de kans van slagen van je onderneming, omdat je in één oogopslag kan zien wat er goed gaat en wat er verbeterd kan worden. Ook is een ondernemingsplan vaak een must als je in zee wil gaan met een crowdfundingwebsite of een bank of een andere kredietverstrekker. Het schrijven van een ondernemingsplan is echter wel een hele klus, omdat het uit zo veel verschillende onderdelen bestaat. Deze moeite betaalt zich echter helemaal terug, want de juiste voorbereiding is tenslotte het halve werk! Maar degene die niet goed weet waar hij of zij moet beginnen, kan er ook voor kiezen om met een ondernemingsplan template te werken. Daarin staan immers alle onderdelen die je in je plan zou moeten opnemen, met daarbij zelfs voorbeelden en een financieel plan. Super handig!

Branding

Het is belangrijk om je als onderneming te onderscheiden van de concurrentie. Dit doe je door je bedrijf onderscheidend in de markt te zetten. Bedenk dus van tevoren: wat zijn de idealen van mijn bedrijf? Wil je bijvoorbeeld een groen en duurzaam of een luxueus en duur imago uitstralen? Dit alles kan je door laten schemeren in bijna aspecten van je onderneming: het logo, de slogan, de vormgeving van de website en social media. Zorg echter wel voor een consistente huisstijl, zodat je voor klanten herkenbaar blijft en zo dus beter onthouden wordt.