Ondernemen ABC

En nog een WordPress site

Totaallogistiek

2 min read

Het is een onbetwistbaar feit dat we vandaag meer verbonden zijn dan ooit tevoren. In de afgelopen 30 jaar heeft de snelle opkomst van de globalisering de wereldeconomie volledig veranderd, waarbij een onderling verbonden handelsnetwerk is ontstaan en de productie van nieuwe goederen en diensten is gestimuleerd. De groei van de internationale handel heeft lucratieve zakelijke mogelijkheden geboden om de winsten te verhogen. Totaallogistiek

Zoals vele andere industrieën heeft ook de sector transport & logistiek sterk van deze tendens geprofiteerd. Haar visie op de toekomst en innoverend denken hebben de wereld van de internationale handel gevormd zoals wij die kennen. Totaallogistiek

Innovaties als motor van de transportindustrie

De digitalisering grijpt steeds meer om zich heen in de transport & logistiek sector, en nieuwe technologieën geven de markt in hoog tempo een nieuwe vorm, waarbij elke fase van de toeleveringsketen wordt beïnvloed en wordt bijgedragen tot kostenverlaging en efficiencyverbetering.

De meest transformerende technologie voor de sector is ongetwijfeld die van de autonome auto. Hoewel de daadwerkelijke invoering van autonome voertuigen nog vele jaren op zich zal laten wachten, is op dit gebied de laatste tijd aanzienlijke vooruitgang geboekt.

Een aantal startups en gevestigde transportbedrijven investeren zwaar in de technologie, wat aantoont dat ze een cruciale rol zal spelen in de toekomst van de industrie. Autonome voertuigen zullen niet alleen zorgen voor groener vervoer, maar zullen ook de kosten aanzienlijk drukken en een oplossing bieden voor het nijpende probleem van het chauffeurstekort.

De industrie wordt groen

Naast de ontwikkeling van geautomatiseerde voertuigen is een van de meest opwindende gebieden van vooruitgang voor de transport & logistiek sector ongetwijfeld het toenemende gebruik van schone technologieën en, in het bijzonder, de opkomst van vrachtwagens met lage emissies en elektrische voertuigen.

De volgende stap voor de industrie zijn elektrische vrachtwagens. Hoewel conventionele brandstoffen waarschijnlijk nog enige tijd een belangrijke energiebron voor vrachtwagens zullen blijven – vooral voor exploitanten van langeafstandstransporten – staan elektrische voertuigen op het punt de nieuwe norm te worden.

In feite zullen zij waarschijnlijk de grootste verandering in voertuigen betekenen sinds het motorvoertuig het paard en wagen verving.

Veiliger en betrouwbaarder bevoorradingsketens

Nieuwe technologieën op het gebied van vervoer en logistiek hebben niet alleen een positieve invloed op de planeet: zij ondersteunen ook het vervoer van gevaarlijke stoffen voor de industrie en van farmaceutische producten, en deze tendens zal zich voortzetten.

De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat elk jaar wereldwijd meer dan 50% van de vaccins vernietigd wordt als gevolg van temperatuurbeheersing problemen bij het vervoer.

De afgelopen jaren zijn belangrijke stappen gezet om de normen, de verantwoordingsplicht en de transparantie in de toeleveringsketen van de farmaceutische industrie en de gezondheidszorg te verbeteren, waarbij de verliezen op dit gebied door strengere voorschriften aanzienlijk zijn beperkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *