Voordelen van eigen zakelijke energie opwekken

Hebben we het over het opwekken van je eigen zakelijke energie dan spreken we uiteraard over duurzame stroom. Groene energie kun je namelijk heel eenvoudig zelf opwekken, bijvoorbeeld met behulp van zakelijke zonnepanelen. Er zijn heel wat voordelen te vinden aan het produceren van je eigen groene energie. Het is niet voor niets zo dat menig ondernemer al is overgestapt op duurzame energie mkb of duurzame grootzakelijke stroom. Ben je nieuwsgierig naar de voordelen van het opwekken van je eigen stroom? Lees dan vooral even verder. In dit artikel staan namelijk enkele pluspunten vermeld van het produceren van je eigen groene energie.

Niet meer afhankelijk van wisselende energieprijzen

Een van de redenen waarom veel ondernemers voor het zelf opwekken van energie kiezen, is het feit dat ze op die manier niet meer afhankelijk zijn van wat de energiemarkt doet. Kijken we naar de afgelopen jaren dan zien we dat de prijzen op de energiemarkt enorm wisselend zijn. Het ene jaar is zakelijke energie in verhouding goedkoop en het andere jaar betaal je de hoofdprijs voor je zakelijke energiecontract. Wanneer je je eigen groene energie opwekt, ben je niet meer afhankelijk van die markt. Je hebt immers je eigen opgewekte stroom waar je gebruik van kunt maken. Hierbij betaal je alleen voor de investering in zonnepanelen, want zonnestralen zijn hartstikke gratis! Houd er rekening mee dat je bij zakelijke zonnepanelen nog wel kosten hebt voor het netbeheer. De kosten hiervan hangen af van hoe groot je elektrische aansluiting is.

Zelf energie opwekken is goed voor het milieu

Wat daarnaast een groot voordeel is van het zelf produceren van stroom is dat je een handje helpt aan een betere wereld. Zoals je misschien wel weet is de Nederlandse overheid de laatste jaren bezig met het bezuinigen op energie. Dit komt omdat er bij de productie van grijze stroom ontzettend veel CO2 vrijkomt. CO2 tast het milieu aan, waardoor er stappen genomen moeten worden. Bij het produceren van groene stroom komt veel minder CO2 vrij, wat groene stroom verantwoorde stroom maakt. Daarnaast wordt deze vorm van energie gehaald uit natuurlijke bronnen in tegenstelling tot grijze energie. Grijze stroom wordt gehaald uit fossiele brandstoffen; bronnen die op een dag op zijn. Kortom: met het zelf opwekken van energie ben je bewust(er) bezig met een betere wereld. Je draagt je steentje bij, omdat er minder CO2 vrijkomt bij het opwekken van je zakelijke groene stroom én omdat je gebruik maakt van een natuurlijke en gratis bron.

Zakelijke zonnepanelen zijn steeds beter te betalen

Tot slot: de prijzen van zakelijke zonnepanelen liggen veel lager dan enkele jaren geleden. Feit is dat je alsnog een flinke investering moet maken wanneer je kiest voor zonnepanelen. Hierbij moet je echter wel weten dat zo’n investering er na enkele jaren al uit. Ga maar eens na hoeveel energiekosten je bespaart omdat je je eigen duurzame stroom opwekt! Vandaag de dag zijn er meer aanbieders van zonnepanelen waardoor het toegankelijker is om ze aan te schaffen. Wat hierbij ook mooi meegenomen is, is het feit dat er voor bedrijven in Nederland diverse subsidies of vergoedingen aan te vragen zijn. De overheid stimuleert bedrijven en ondernemers namelijk enorm om over te stappen op dit soort groene manieren op energie op te wekken. Op Minder.nl lees je meer over de financiële voordelen van zakelijke zonnepanelen. Zo betaal je uiteindelijk zeker niet de hoofdprijs terwijl je profiteert van verantwoorde stroom