Waar opletten tijdens de aanschaf van een zakelijke laptop?

Een zakelijke laptop kopen is iets anders dan wanneer je een laptop koopt voor particulier gebruik. Sommige laptops zijn juist speciaal gemaakt voor zakelijk gebruik. Jij als zakelijk gebruiker moet precies weten wat je van zo’n laptop verwacht. Aan de buitenkant kun je een zakelijke laptop nauwelijks onderscheiden van een standaard laptop. Om je een eindje op weg te helpen bij een goede keuze vertellen wij je hier meer over waar je op moet letten tijdens de aanschaf. 

 

Voordelen zakelijke laptop 

Laten we als eerst beginnen met de voordelen van een laptop zakelijk. Een dergelijke laptop is namelijk makkelijk te upgraden en toe te voegen aan een specifiek domein. Daarnaast kan het tegen een stootje en de garantie is uitbreidbaar. Ook bezit de zakelijke laptop over een betere beveiliging zodat belangrijke gegevens ten alle tijden optimaal beschermd blijven. Als je een zakelijke laptop slim inkoopt bij bijvoorbeeld een groothandel dan kun je profiteren van een flinke korting. 

 

Aansluitmogelijkheden 

Tegenwoordig maken we veel gebruik van flexplekken en nemen we onze laptop overal mee naar toe. Het is daarom belangrijk dat we onze laptop op de apparatuur die beschikbaar is kunnen aansluiten. Een zakelijke laptop bevat daarom veel aansluitingsmogelijkheden. Check ook van te voren welke je het meest zult gebruiken zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan. 

 

Bouwkwaliteit 

Juist omdat we de laptops zoveel meenemen, is het belangrijk dat het een stevige laptop is die niet zo snel beschadigd kan raken. Stoot je per ongeluk tegen de punt van de tafel of stoot je ergens met je tas tegenaan? Een zakelijke laptop kan hier over het algemeen wel tegen. Als je een beetje koffie of thee over je laptop morst dan raakt je laptop ook niet meteen van slag. 

 

Databescherming

Als bedrijf zijnde heb jij natuurlijk een enorme verantwoording tegenover je klanten. Je moet er alles aan doen om klantgegevens zo  goed mogelijk te beschermen. Daarom zijn zakelijke laptops optimaal beveiligd middels een TMP chip. De data die je bewaart op je harde schijf wordt middels de chip versleuteld. Als iemand van buitenaf dan inbreekt op je laptop krijgt hij niet leesbare bestanden te zien. Als iemand de laptop steelt en de harde schijf eruit haalt dan zijn de bestanden ook niet leesbaar. 

 

De technologie ontwikkelt zich steeds verder en nu kun je een laptop ook openen middels een vingerafdruklezer. Zo kun je op een supersnelle maar ook hele veilige manier inloggen. 

 

Makkelijk upgraden 

Je wilt natuurlijk een laptop kopen die zo lang mogelijk mee gaat. Misschien denk je eerst dat je genoeg hebt aan een x aantal werkgeheugen, maar groeit het bedrijf veel sneller dan verwacht. Gelukkig kun je met een zakelijke laptop gemakkelijk de onderkant open maken en een onderdeel vervangen.