Ondernemen ABC

En nog een WordPress site

Wat te doen met je spaargeld?

2 min read

Heb je veel spaargeld maar weet je niet wat je er mee moet? Dat is niet raar. Veel mensen vinden het lastig om te bepalen wat ze met hun geld moeten doen. Toch weet iedereen dat geld wat op de bank staat steeds minder waard wordt. Niet alleen door de negatieve rente die er momenteel aan zit te komen maar ook door de inflatie. Geld wordt steeds minder waard. Neem bijvoorbeeld als voorbeeld: wanneer je vandaag twee euro op je bankrekening hebt staan kan je daar 1 brood van kopen. Maar datzelfde brood is over tien jaar twee euro en vijftig cent. Je geld is dus minder waard geworden door de inflatie. Het is daarom slim om verder te kijken. Op welke manieren kan jij je geld allemaal nog meer behouden en zelf laten vergroten? In deze blog geven we je een aantal opties.

Crypto

Je kan geld investeren in crypto. Crypto is een digitale valuta met allerlei verschillende zogenoemde coins. Deze coins zijn allemaal verschillende projecten waarin je kan ‘traden’. Het is belangrijk om goed op te letten. Hierdoor kan je Bitcoin scams herkennen en voorkomen. Het is altijd belangrijk dat je eerst goed onderzoekt doet naar bepaalde munten die je wilt gaan aankopen. Zorg ervoor dat je er zelf achter staat en dat je weet waarin je investeert en op welk moment.

Beleggen in aandelen

Naast crypto kan je tegenwoordig ook steeds toegankelijker beleggen in losse aandelen. Dit kan je doen door je aan te melden via verschillende brokers. Het is belangrijk om goed te kijken naar de verschillende brokers die er zijn. Brokers zijn namelijk verschillend van elkaar en hebben ieder zijn voor- en nadelen.

Beleggen in indexfondsen

Het beleggen in indexfondsen (ook wel ETF’s genoemd) is een veilige en passieve manier van beleggen. ETF’s wordt ook wel is uitgelegd als een mandje vol aandelen. Je koopt in een keer meerdere aandelen tegelijk. Dit zorgt ervoor dat je direct een grote spreiding hebt. Een spreiding zorgt ervoor dat je bij een bepaalde crash in een bepaalde branch niet direct al je geld kwijt bent. Het is belangrijk om te kijken in wat voor soort ETF je wilt gaan beleggen.

Vastgoed

Beleggen in vastgoed een lange termijn investering. Beleggen in vastgoed kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan het beleggen in vastgoed door huizen op te kopen en te verkopen of door vastgoed op te kopen en te verhuren waardoor je maandelijks huurinkomsten hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *